Održana Skupština HKSOI – 28.03.2015., Koprivnica

28.03.2015. u Koprivnici, održana je redovna Skupština HKSOI. Skupština je zasjedala po Dnevnom redu, te uz vrlo konstruktivan rad usvojeni su svi Izvještaji i Plan rada HKSOI za 2015.g.. Usvojen je i Statut HKSOI usklađen po Zakonu o udrugama i sportu.

Zahvaljujući potpori Hrvatskog paraolimpijskog odbora, krovnoj organizaciji Nacionalnih sportskih saveza osoba s invaliditetom, HKSOI ove godine planira odlazak reprezentacije na međunarodna natjecanja u inozemstvu, te po ostvarenim normama slijedi Europsko prvenstvo koje će se održati sredinom Rujna u Francuskoj. Veliki izazov, za naše reprezentativce Dinka Juretića i Antonija Žunića, svakako je predstojeće Državno prvenstvo, planirano za Lipanj, a domaćin Prvenstva je po treći puta za redom Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom „Pegaz“ Rijeka.

Na edukacijskom nivou, planiran je odlazak gđe. Sanje Olujić, para-dresurne međunarodne sutkinje na seminar „FEI Para Dressage 3* & 4* Judges“ – Waregem (BEL), 24. – 25.04.2015.

 

HKSOI je u svoj godišnji program aktivnosti uvrstio i razvojni program sporta, koji se provodi kroz natjecanja u klubovima/udrugama Članicama Saveza, pod nazivom Program „Barbara“. Cilj provedbe Programa “Barbara” je poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom pri bavljenju konjičkim sportom, ali svakako i otkrivanje potencijalnih natjecatelja za Državno prvenstvo u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom.

Hvale vrijedno je spomenuti da se HKSOI širi, što govori da je sve više osoba s invaliditetom zainteresirano za konjički sport, odnosno dresurno jahanje za osobe s invaliditetom. Tako je ova Skupština potvrdila članstvo dvije nove Članice;

  • Udruga za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju osoba s invaliditetom uz pomoć konja, HIRON – Velika Gorica
  • Konjički klub „Anteana“ –  Zagreb

 

Na kraju Skupštine gđa. Barbara Fuček – Leško, potpredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora zaželjela je Savezu i njenim Članicama uspješan rad, a našim je reprezentativcima poželjela sportsku sreću i dobre rezultate. G. Zlatko Kavur, predsjednik HKSOI pridružio se željama, te se zahvalio svima na dolasku i radu i predložio daljnju uspješnu suradnju.