“Program Barbara – prikaz dostignuća“ u konjičkom klubu Sv. Eufemija iz Rovinja

U nedjelju 15.05.2022 proveden je po prvi puta “Program Barbara – prikaz dostignuća“ u našem konjičkom klubu Sv.Eufemija te je u sklopu istog održan i mali klupski dresurni turnir.

Sa velikim zadovoljstvom možemo izvijestiti kako je program bio vrlo uspješan te je djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom bio veliki doživljaj i veselje.

U programu su sudjelovali slijedeći jahači sa na našim konjima:

  1. Lara Bešker – Meribel
  2. Gianni Velan – Iskra
  3. Ana Martić – Fiora
  4. Eni Stojanović – Fiora
  5. Michaela Zaharija – Meribel

Svakom jahaču je pružena mogućnost prezentiranja svojih jahačkih vještina. Tako su Lara i Ganni pokazali jahanje na lonži, Ana uz pratnju asistenta i vodiča te Eni i Michaela samostalno jašući uz pomoć vodiča. Ponosno su odjahali program pred mnoštvom gledatelja.

Tokom turnira jahači su jasno iskazali svoje uzbuđenje, laganu sramežljivost, ali veliku dozu veselja što nam je predstavilo veliko zadovoljstvo. Smatramo da je za jahače nastup bio jako značajni osobni napredak, pošto do sada nisu imali priliku biti u centru pažnje i doživjeti publiku, divljenje i aplauz.

Zahvaljujemo se Hrvatskom konjičkom savez osoba s invaliditetom za podršku i uključivanje u program „Barbara“ u ime kluba i svih prisutnih jahača te se veselimo budućoj suradnji i potpori pri razvoju konjičkog sporta osoba s invaliditetom.

 

S poštovanjem,

Suzana Haber

(Potpredsjednik KK Sv. Eufemija)